Sastojci:

- 300 g mlevenog plazma keksa

- 125 g putera ili margarina za kolače

- 4 kašike meda

- sok od jedne pomorandže ili 1dcl kupovnog soka

- 4 - 5 kašika čokoladnog krema

- 500 ml slatke pavlake

- 200 g bele mlečne čokolade

- 200 g crne mlečne čokolade

- 2 kesice šlag krema od vanile

- 2 dcl hladnog mleka

Priprema:

Zamesiti rukama koru od keksa, putera, meda i soka. Zamešenu masu istresti u kalup (26 cm prečnik) i fino utapkati da se formira prvi sloj, tj. korica torte. Preko korice premazati čokoladni krem i ostaviti u frižider da se stegne.Kolači

Kada se krem stegao, umutiti slatku pavlaku da bude srednje čvrsta i podeliti na dva jednaka dela. U jedan deo umešati otopljenu belu čokoladu, a u drugi otopljenu crnu čokoladu. 

Preko čokoladnog krema premazati beli fil, zatim tamni fil i umućen šlag krem od vanile. Ukrasiti po želji i torticu staviti u frižider da stoji do sutradan. 

PROBAJTE I...