Mnogi ljudi vole ribu, ali je nerado jedu, i to najčešće zbog iritantnih koščica za koje se ponekad čini da ih je nemoguće izvaditi.
Ribu za početak ne treba jesti brzo, već polako, poželjno je gustirati, najbolje uz čašu dobrog vina.
Korica hleba
Treba očistiti svaki zalogaj i od najmanje koščice. Ipak, ukoliko se i dogodi da vam kost od ribe zastane u grlu, progutajte koricu hleba.
Ona će, skoro sigurno kost 'poneti' u želudac, gde će je želudačni sokovi brzo rastvoriti.
Limun
Ali ipak desi se i da se kost dobrano zaglavi da čak ni hleb ne pomaže. U tom ekstremnom slučaju pokušajte sa limunom.
Izrežite kriške i polako sisajte sok koji će prolazeći kroz grlo rastvoriti kost.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna