Mnogi ljudi vole ribu, ali je nerado jedu, i to najčešće zbog iritantnih koščica za koje se ponekad čini da ih je nemoguće izvaditi.
Ribu za početak ne treba jesti brzo, već polako, poželjno je gustirati, najbolje uz čašu dobrog vina.
Korica hleba
Treba očistiti svaki zalogaj i od najmanje koščice. Ipak, ukoliko se i dogodi da vam kost od ribe zastane u grlu, progutajte koricu hleba.
Ona će, skoro sigurno kost 'poneti' u želudac, gde će je želudačni sokovi brzo rastvoriti.
Limun
Ali ipak desi se i da se kost dobrano zaglavi da čak ni hleb ne pomaže. U tom ekstremnom slučaju pokušajte sa limunom.
Izrežite kriške i polako sisajte sok koji će prolazeći kroz grlo rastvoriti kost.
Najlepša italijanska imena koja će vas oduševiti: Imaju prelepo značenje i zvuče veoma moderno
Zašto trudnicama trnu ruke, prsti, noge, leđa? Uglavnom je uzrok bezazlen, a evo kada ipak morate kod lekara
Jedna navika trudnica krivac je za gojaznost kod dece: Znamo da je loša, ali nikad je ne biste povezali sa tim
9 poruka za mame koje čekaju drugo dete: Prvenac može da postane zahtevan, ali jedna stvar će vas oduševiti
Trudnica je osetila čudan simptom i obratila se ChatGPT-u: Jedno pitanje je spaslo život njoj i bebi