Potrebno je:

- pile isečeno na komade

- litar pileće supe od kocke

- dve kašike maslinovog ulja

- pola šolje pasulja

- pola šolje isečenih tikvica

- pola šolje isečene bundeve

- pola šolje isečene šargarepe

- pola šolje isečenog celera

- pola šolje paradajza (isečenog i od semena očišćenog)

- pola šolje seckanog mladog luka

- šolja isečenog crnog luka

- trećina šolje pirinča (nekuvanog)

- šolja svežeg spanaća

- kašičica isitnjenog belog luka

- kašičica soli

- pola kašičice crnog bibera

- četiri grančice peršuna

- tri lista lorbera

Priprema

1. Pasulj preliti hladnom vodom i ostaviti da stoji osam sati, ili kuvati na visokoj temperaturi dva minuta i ostaviti da stoji još jedan sat.

2. U velikom loncu zagrejati ulje i staviti pileće meso isečeno na komade, prethodno uvaljano u so i biber. Propržiti dok ne porumeni.

3. Premestiti pile na tanjir, a u preostalo ulje staviti luk, šargarepu i celer. Prodinstati oko tri minuta pa dodati beli luk (kratkotrajno - jedan minut).

4. Zatim dodati tikvicu i bundevu, dinstati još pet minuta. Uliti pileću supu, staviti pasulj, paradajz, lorber i peršun. Dodati pileće meso u lonac i kuvati još oko jedan sat.

5. Izvaditi meso, odvojiti od kostiju i kože, vratiti u lonac. Dodati pirinač, seckan mladi luk i spanać. Kuvati dok pirinač ne omekša (oko pola sata).

PROBAJTE I...