Potrebno je:
- pakovanje lisnatog testa,
- jedno jaje,
- 500 ml slatke pavlake,
- 2 kesice želatina,
- 80 g šećera u prahu,
- kašičica narendane limunove kore,
- 500 ml jogurta,
- 250 g malina.
Priprema
Lisnato testo razvijte na radnoj površini posutoj brašnom. Testo podelite na dva dela i stavite u pleh tako da se kore ne dodiruju. Premažite ih umućenim jajetom, izbegavajući ivice da bi bolje narasle.
Pecite ih oko 15 minuta na 200 stepeni.
U umućenu slatku pavlaku dodajte želatin, šećer, narendanu limunovu koru, jogurt i trećinu malina.
Dve trećine dobijenog krema rasporedite po jednoj kori i stavite drugu koru.
Premažite preostalim kremom i ukrasite svežim malinama.
PROBAJTE I...
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.