Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vesela uskršnja dekoracija: Ofarbajte jaja u dugine boje (VIDEO)

Bez veštačkih boja i hemikalija! Ukoliko želite da vaša uskršnja korpa bude inovativna i očaravujaća, ofarbajte jaja u dugine boje.

 Izvor: Foto: Printscreen/You Tube

Potreban materijal:

Crvena, žuta i plava prehrambena boja

Stari sunđer

Nakoliko špenadli

Salvete

Kašika ili špric

Pročitajte i... Bojenje uz pomoć svile: Napravite originalna uskršnja jaja! (VIDEO)

Postupak:

1. Obarite jaja, a dok se ona kuvaju, u posudu sa malo vode sipajte nekoliko kapi crvene boje i promešajte kašikom. Isto uradite i sa plavom i žutom bojom.

2. Pripremite "podlogu" za sušenje jaja - u stari sunđer zabodite nekoliko čioda ili špenadli, tako da formirate oblik jajeta.

3. Uzmite vruće kuvano jaje i obrišite ga salvetom, kako bi se osušilo. Zatim umočite jaje u posudu sa crvenom bojom, pod uglom koji će vam omogućiti da ofarbate približno trećinu jajeta. Držite ga u boji minut - dva.

4. Izvadite jaje, pa višak boje i vode odstranite tapkanjem na salvetu ili ubrus.

5. Stavite jaje na podlogu i sačekajte da se malo osuši (svega nekoliko minuta, jer se na vrućem jajetu suši brzo). Zatim, takođe delimično, spustite jaje u žutu boju.

6. Ponovite postupak - tapkajte jaje na salvetu da upije višak vode, pa stavite da se suši. Primetićete i narandžastu boju na mestu gde su se preklopile žuta i crvena.

7. Neofarbani deo jajeta zaronite u posudu sa plavom bojom, i držite 1-2 minuta. Na mestu gde se boja preklopila sa crvenom, dobićete ljubičastu, a prilikom mešanja sa žutom, pojavila se i zelena boja.

Prelep efekat možete da dobijete i na sledeći način:

1. U iste posude sa bojama dodajte još prehrambene boje, kako bi bile jače.

2. Pre farbanja, jednu ruku zaštitite rukavicom, kako se ne biste isflekali. Jaje umotajte u papirnu salvetu, pa špricem ili kašikom istiskujte boje preko salvete.

3. Za efekat duge, neophodno je da boje nanosite jednu ispod druge, a ne da prskate nasumično (mada biste i tako možda dobili zanimljiv efekat). Blago stiskajte jaje u šaci, pa ga ostavite da odstoji bar 10 minuta.

4. Skinite salvetu i dobili ste prelepo mermerno jaje duginih boja.

Pročitajte i... Gumice + boje: Jednostavan trik za farbanje uskršnjih jaja (VIDEO)

Bez veštačkih boja i hemikalija! Ukoliko želite da vaša uskršnja korpa bude inovativna i očaravujaća, ofarbajte jaja u dugine boje.
Izvor: YouTube

Izvor:Stil


*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica