Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izađite iz salona zadovoljni: 5 najčešćih grešaka koje pravimo kod frizera

Odlazak kod frizera može biti sjajno ili izuzetno loše iskustvo, a sve zavisi od finalnog rezultata. Kako biste smanjili šanse za nezadovoljstvo, obratite pažnju na greške koje ljudi često naprave u frizerskom salonu.

 Izvor: Foto: Shutterstock

1. Zaboravimo spomenuti prošle tretmane.

Najčešće smo verni istom frizerskom salonu pa su naši frizeri upućeni u sve što se događalo sa našom kosom. Međutim, ako ipak ne idete u isti salon nego ih menjate, obavezno frizera koji je zadužen za vašu frizuru informišite o svojoj kosi. To se pre svega odnosi na situacije u kojima ćete kosu farbati, pa prethodni tretmani mogu imati uticaja na finalni rezultat.

Povezane vesti

2. Nemamo primer frizure i/ili boju kose kakvu želimo.

Teško ćete rečima opisati specifičnu frizuru ili boju koju ste poželeli stoga sa sobom obavezno ponesite fotografiju kako biste frizerima jasnije dočarali šta očekujete. Naravno, nemojte da zaboravite da iz salona možda nećete izaći sa frizurom 100 posto jednakom onoj na priloženoj fotografiji, jer finalni rezultat ipak zavisi od stanja i teksture vaše kose.

3. Nemamo primer frizure i/ili boje kakvu ne želimo.

Baš kao što je važno znati šta želite, jednako je važno znati šta nikako ne želite. Analiziranjem obe opcije frizeru će biti lakše stvoriti ideju o tome kakvu frizuru zapravo priželjkujete.

4. Ne reagujemo kada primetimo "problem".

Teme vas jako peče, malo boje ušlo vam je u uvo, vazduh koji izlazi iz fena nepodnošljivo je vruć… Sve su ovo "problemi" koje većina ipak prećuti, uglavnom zbog osećaja neugodnosti koji uopšte ne bi trebao da nas obuzme. Nikada ne ignorišite stvari koje vam smetaju i proverite kako frizeru možete reći da niste zadovoljni s frizurom.

Povezane vesti

5. Postavljamo nerealne ciljeve.

Imate ravni, tamno smeđi bob, a želite da vam frizer napravi duge zlatne valove... Frizeri bi mogli u šali da vam kažu da oni ipak nisu mađioničari. Naravno, svaku promenu je moguće izvesti, ali za tako velike i opsežne promene treba puno vremena i tretmana. Budite pažljivi kod izbora frizure jer neke mogu biti zahtevnije po pitanju održavanja, pogotovo ako morate menjati teksturu svoje kose (npr. iz ravne u kovrdžavu i obrnuto).

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica