Za domaće kornete potrebni su vam:

- karton u obliku valjka

- 250g putera ili margarina

- 140 g šećera

- žumance

- 2 kašičice ekstakta od vanile

- 300 g brašna

- cimet, šećer i puter za premazivanje korneta

- 100 g čokolade

- sladoled.

1. Kako biste dobili oblik korneta, karton oblikujte tako da dobije valjkastu formu. Kada dobijete željeni oblik, učvstite ga i obavijte aluminijumskom folijom.

2. Biskvit testo umesite koristeći puter (ili margarin) i kristal šećer. Ove sastojke pomešajte u posebnoj posudi, a zatim u smesu dodajte jedno žumance i dve kašičice ekstakta od vanile.

3. Kada se masa ujednači, u posudu dodajte brašno i sve još jednom dobro izmešajte. 

5. Vratite kornete u rernu na dva minuta, kako bi se svi sastojci spojili i lepo ispekli.

6. U mikrotalasnoj pećnici istopite čokoladu po želji (crnu ili belu) ili koristite krem. Njom ispunite unutrašnjost korneta nakon što iz njih izvadite kartonske kalupe.

7. Korneti su gotovi, a vaša kreativnost sada stupa na snagu. Napunite ih omiljenim ukusima sladoleda i ukrasite šarenim bombonicama, kokosom, cimetom ili čokoladnim prelivima. 

These doughnut ice cream cones are even more delicious than they look:

Posted by PopSugar Moms on Thursday, April 7, 2016