Potrebno:

2 kašičice maslinovog ulja

1 crni luk srednje veličine, sitno iseckan

1 šargarepa, oguljena i sitno iseckana

1 struk celera, sitno iseckan

kašika smeđeg šećera

2 kašike sirćeta

kašika paradajz pirea

400 g iseckanog paradajza iz konzerve

1 l bujona od povrća

140 g pirinča

2 kašike peršuna

Priprema

1. Zagrejte ulje u velikom tiganju i dodajte iseckan luk, šargarepu i celer, i pržite dok ne omekša. Zatim dodajte šećer i sirće, kuvajte jedan minut, pa dodajte paradajz pire. Umešajte i iseckan paradajz, bujon i pirinač. Kuvajte dok pirinač ne omekša, oko 15 -20 minuta (sve zavisi od vrste pirinča).

2. Gotovo varivo sipajte u činije ili tanjire i pospite peršunom.

PROBAJTE I...