Potrebno je:
2 i 1/4 šoljice brašna
2 kašike šećera
2 velike kašike nezaslađenog kakaa
2 čajne kašičice praška za pecivo
1/4 čajne kašičice soli
230 g kremastog sira
4 veike kašike maslaca (smekšanog)
1 jaje
1 velika kašika crvene jestive boje
pola šoljice šećera u prahu
Priprema
1. U manju posudu stavite brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo i so, pa zatim dobro promešajte
2. U veću posudu stavite omekšali maslac i sir, pa ih dobro izmešajte kako bi dobili finu kremastu smesu. Smesi dodajte jaje i boju te još dobro umešajte.
3. Smesi dodajte suve sastojke i sve dobro umesite rukama dok ne dobijete finu glatku formu testa.
4. Posudu prekrite krpom i ostavite barem dva sata na toplom.
5. Pećnicu prije pečenja dobro zagrejte na 175 stepeni.
6. U malu posudicu stavite pripremljeni šećer u prahu.
7. Za to vreme razvucite testo na debljinu od oko 2,5 centimetra, a potom napravite oblike koje želite - uz pomoć čaša ili modlica. Svaki keksić pre stavljanja na papir za pečenje uvaljajte u šećer u prahu - s obe strane.
8. Pecite ih na temperaturi od 175 stepeni oko 10-12 minuta.
9. Pustite keksiće da se skroz ohlade, pa ih ostavite na prohladno mesto na nekoliko dana (minimum tri) kako bi keksići otpustili i postali zaista savršeno baršunasti.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.