Potrebno vam je:
Za testo:
2 jaja
2dcl ulja
3dcl mleka
1 kašika suvog kvasca
100g šećera
oko 700g brašna
Za fil:
džem od šljiva
Za sirup:
200g šećera
3dcl vode
Za posipanje kiflica:
100g kokosa
Priprema:
U 3dl mlakog mleka staviti kašiku suvog kvasca i 100g šećera iostaviti da odstoji.
Zatim dodati jaja, 2dl ulja i brašnom zamesiti testo.Testo dobro izraditi i ostaviti da nadođe.
Kad testo nadođe, podeliti na pet delova. Svaki deo razvaljati u krug i isečemo na 8 trouglova. Na svaki trougao testa staviti kašičicu džema i uviti u kiflicu. Tako uraditi sa svim delovima testa.
Kiflice ostaviti da odstoje 15 minuta i peći na 200 stepeni dok blago ne porumene.
U međuvremenu skuvati sirup:
U posudu staviti šećer i vodu i kuvati 4-5 minuta od vremena kad proključa.
Pečene kiflice tople uvaljivati u topao sirup (kiflice ne da stoje u sirupu samo provući kroz sirup sa jedne i druge strane) pa posuti kokosom.
Kiflice više dana ostaju mekane.
Probajte i:
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu