U prepoznatljivom spoju sira i voća sada možete uživati i u ledenoj varijanti. Predstavljamo vam recept za kremasti sladoled s ukusom čizkejka, a umesto malina možete koristit višnje, banane ili kupine.

Potrebno je:

600 g šećera

1900 ml mleka

3 kašike brašna

prstohvat soli

4 jajeta

230 g neslanog krem sira

kašičica ekstrakta vanile

450 g malina

460 ml slatke pavlake

Priprema:

1. Pomešajte u šerpi šećer, brašno i so. Postepeno umešajte mleko i promešajte.

2. Smesu kuvajte na umerenoj vatri dok ne počne da vri. Kuvajte još dva minuta dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre da se malo ohladi.

3. Malo smese s mlekom dodajte umućenim jajima, promešajte, pa sve vratite u  smesu. Mešajte i kuvajte na umerenoj temperaturi dok ne

dostigne temperaturu od 160 stepeni ili ne počne da se zadržava na poleđini metalne kašike. Umešajte sir dok se ne otopi.

4. Sklonite sa vatre. Brzo ohladite tako što ćete šerpu staviti u posudu s ledenom vodom i mešajte sladoled dva minuta. Umešajte ekstrakt vanile. Preko sladoleda stavite plastičnu foliju da se ne stvori kora i stavite da se hladi nekoliko sati u frižideru.

5. Kad se smese ohladi, dodajte maline i slatku pavlaku i promešajte. Stavite u posude i zaledite. 

PROBAJTE I: