Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

10 stvari koje zavolimo (tek) kada postanemo roditelji

Da li ste mislili da ćete biti toliko srećni kada vas dete probudi u sred noći i kada pravi haos? Ove mame su podelile svoje mišljenje o tome šta nisu očekivale od roditeljstva.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Dečji smeh, radoznala pitanja, kikotanje i sreća kada im ispunite želje - brojni su razlozi zbog kojih uživamo u roditeljstvu. Međutim, iako lepše strane preovladavaju, postoje one koje je malo ko očekivao da će zavoleti dok nije postao roditelj:

1. Ustajanje u sred noći

“Nezavisno koliko vaše dete ima godina, postoji nešto neobjašnjivo u tome koliko je lepo provesti vreme sa detetom u tišini, rano ujutru ili kasno u noć. Ponekad je to pravo vreme da budete sami i fokusirani na svog mališana. Čak iako grmi napolju, vi ste tu da ga zagrlite i učinite da se ono oseća sigurno.” - mama Kejt Korni.

Povezane vesti

2. Smisao za humor deteta 

“Moje dete je neverovatno zabavno. Jedno jutro je namazala svoje ruke i lice pekmezom i počela da me juri po kući smejući se. Pokušala sam da je uhvatim, ali je to potrajalo. Na kraju se sve završilo tako što smo obe bile umazane pekmezom” - mama Dženifer Barnes.

3. Buka

"Iznenađena sam koliko mi više ne smeta buka dok se moja ćerka igra sa igračkama. Uvek sam smatrala da mi je dečija buka iritantna, ali od kako sam majka sve se promenilo. Srećna sam kada čujem nju kako se smeje i uživa" - mama Sara Bej.

Povezane vesti

4. Osećaj slobode

“Nisam očekivala da ću se osećati ovoliko slobodno. Većina roditelja kada dobije dete nema više svoj život. Kod mene je obrnuto. Nisam imala pravi život dok se moja mala princeza nije rodila. Ona je moj razlog života. Mogu da budem ono što jesam bez osuđivanja i to je neverovatno osećanje.” - mama Bruk Dovson.

Povezane vesti

5. Pubertet

“Brinula sam o pubertetu. Nisam očekivala da ću biti toliko srećna i da ću još više zavoleti svoje sinove u tom razdoblju. Oni su totalno posebni.” - tata Čeri Orel.

6. Buđenje rano ujutru

“Koliko god da se žalim što moram da ustajem rano, to vreme koje provodim sa svojom bebom, gledajući je kako se budi je nezamenljivo. ” - Kristal Keler

Povezane vesti

7. Haos

“Ja sam bila jedino dete u porodici i naučena sam da sve treba da bude na svom mestu. Sad, mojih četiri mališana su mene naučila da razlikujem važno od perfektnog. Svakog dana ih učim da budu bolji ljudi, ali oni to isto čine i sa mnom.” - Iv Grifit

8. Kako spavaju 

" Osećam se tako spokojno dok ih gledam kako spavaju.” - Alehandra Garsija

Pogledajte i

9. Učenje

“Imam veoma malo strpljenja, ali kada svoju decu učim da crtaju, boje i pišu - moje strpljenje postaje beskonačno. ” - Alison Dejvis

10. Šta oni nauče vas

“Pre nego što sam rodila sina, mislila sam da sve znam o životu. Niko ništa nije morao da me nauči jer sam imala već dovoljno iskustva. Ali, pogrešila sam. Naučila sam od njega, koji ima sedam godina više nego od svojih vršnjaka. Sad sam bolja osoba, prijatelj, supruga, koleginica. Moram priznati, nisam očekivala ovo i veoma sam srećna.” - Amanda Hervi

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica