Potrebno je:

1 šolja paradajz soka (2 dl)

1 šolja biljnog ulja

1 šolja šećera

1 prašak za pecivo

200 g brašna

Sastojci za fil i glazuru:

1/2 šolje marmelade

50 g čokolade za kuvanje

Priprema

  1. U paradajz sok dodati ulje, pa izmešati. Zatim dodati šećer i izmešati.

  2. Brašno pomešati sa praškom za pecivo i polako dodati u smesu od paradajza (gustoća testa bi trebalo da  bude kao za uštipke).

  3. Sipati smesu u pleh obložen papirom za pečenje i peći na 200 stepeni oko pola sata.

  4. Kad se kolač ohladi, preseći uzduž na pola, pa premazati jednu polovinu marmeladom po želji. Staviti drugu koru preko, pa i nju namazati marmeladom.

  5. Preko marmelade naribati čokoladu.

  6. Kolač je ukusan i bez marmelade i čokolade, samo isečen na kocke i posut šećerom u prahu.

Prijatno!

Izvor: Mojsphajz


PROBAJTE I...



Čokoladni kolač bez brašna



Kolači koji se ne peku: Leonardno keks torta

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama