Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jednostavno (i) savršeno: Pavlova torta sa jagodama

Ona se topi u ustima, brzo se priprema i oduzima dah gostima... Napravite najlepšu poslasticu od puslice i jagoda!

 Izvor: Foto: Profimedia

Potrebno je:

3 belanca

kašičica limunovog soka

prstohvat soli

300 ml slatke pavlake

200 g šećera

80 g šećera u prahu

kašika gustina

500 g jagoda ili drugog voća po izboru (maline, kupine, borovnice...)


Priprema

1. Rernu zagrejte na 175 stepeni. U kalup za tortu stavite papir za pečenje.

2. U posudi umutite šam od belanaca. Postepeno dodajte šećer i gustin, a zatim pažljivo umešajte i limunov sok.

3. Veći deo šama stavite u kalup za tortu, a manji deo stavite u špric i nanesite po ivicama kako biste dobili šare.

4. Sušite koru od belanaca na 150 stepeni oko sat vremena. Isključite rernu, ali neka torta ostane u rerni još pola sata. Kada se ohladi, kora bi trebalo da bude tvrda spolja, a unutra mekana.

5.Umutite slatku pavlaku i šećer u prahu dok se ne dobije gusta masa. Smesu nanesite na koru od belanaca, a preko naređajte voće po izboru.

Uživajte!

PROBAJTE I...

Povezane vesti

Povezane vesti

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica