Potrebno je:
tikvice
crni luk
beli luk
peršun
maslinovo ulje
slatka pavlaka
špagete
so
biber
gustin
Priprema:
1. Tikvice oprati, očistiti i po potrebi oljuštiti (ako su u pitanju uvozne italijanske zelene tikvice cukini, nije ih potrebno ljuštiti). Prvo svaku tikvicu preseći na pola, a zatim iseckati na tanke listiće.
2. Oljuštiti i iseckati crni i beli luk. Peršun oprati, posušiti i iseckati.
3. Zagrejati u tiganju maslinovo ulje. Propržiti crni luk. Kada postane staklast, crnom luku dodati beli luk i tikvice.
4. Pržiti uz mešanje i zatim doliti supu i slatku pavlaku. Krčkati na blagoj temperaturi oko 10 minuta.
5. Skuvati špagete. Razmutiti gustin sa malo mlake vode (ili mleka, po želji) i umešati u sos. Prokuvati i skinuti sa ringle.
6. Iseckati peršun. Procediti špagete i izmešati ih sa sosom.
POGLEDAJTE JOŠ:
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna