Potrebno je:
- 20 g maslaca
- 150 g pirinča
- so, biber
- 5 kašika ulja
- glavica luka
- 450 g pileće džigerice (mogu i jetra i srce)
Priprema
1. Luk sitno naseckajte i ispržite na ulju. Kad malo omekša, dodajte džigericu isečenu na komadiće. Začinite, dinstajte nekih 7-8 minuta, pa nalijte s vrlo malo vode. Dinstajte na tihoj vatri 20 minuta.
2. U šerpu stavite 4 dl vode, malo soli i maslac. Kada provri, dodajte opran pirinač i kuvajte u poklopljenoj šerpi na tihoj vatri oko 20-25 minuta.
PROBAJTE I...
*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.
Može li beba u stomaku da čuje? Ovo pitanje zanima sve buduće mame, a odgovor će vas iznenaditi
Ovo je najtužnije srpsko ime: Roditelji ga i danas daju deci, a ne znaju za bolno značenje
Koji simptomi su normalni u trudnoći, a koji znak za uzbunu? Babica nam otkriva šta ne smete da ignorišete
Rijana trudna treći put za 3 godine: Šta se dešava sa telom kad imate više trudnoća zaredom?
Mapa najpopularnijih imena u svetu: Evo koja dva su omiljeni izbor za dečake i devojčice u Srbiji