Potrebno je:

  • 20 g maslaca
  • 150 g pirinča
  • so, biber
  • 5 kašika ulja
  • glavica luka
  • 450 g pileće džigerice (mogu i jetra i srce)

Priprema

1. Luk sitno naseckajte i ispržite na ulju. Kad malo omekša, dodajte džigericu isečenu na komadiće. Začinite, dinstajte nekih 7-8 minuta, pa nalijte s vrlo malo vode. Dinstajte na tihoj vatri 20 minuta.

2. U šerpu stavite 4 dl vode, malo soli i maslac. Kada provri, dodajte opran pirinač i kuvajte u poklopljenoj šerpi na tihoj vatri oko 20-25 minuta.

PROBAJTE I...

Sočni pileći paprikaš s pavlakom

Ručak na brzinu: Rižoto Milaneze

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.