Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

5 razloga zbog kojih sam želela da se moji roditelji razvedu

Miranda Rouz sada je odrasla žena, a za sajt "The Huffington Post" napisala je iskren tekst o tome zašto je kao dete želela da njeni roditelji više ne budu u braku.

 Izvor: Foto: Shutterstock

"To se stalno dešava. On je neveran. Ona bi trebalo da odluči da li će ga ostaviti ili ostati sa njim zbog dece. Brak nije lak.

Ali, kao neko ko je živeo u takvom periodu kao dete, reći ću vam ovo: ostati zajedno zbog dece je najgora stvar koju možete uraditi za decu.

PROČITAJTE I...9 znakova da je brak u ozbiljnoj krizi

Evo pet razloga zašto je to tako:

1. Shvatala sam šta se dešava i to me je bolelo. "Ona je suviše mlada da bi razumela", moji roditelji su imali običaj da kažu. Zapravo, ja nisam bila previše mlada da razumem šta se dešava. Mama i tata se nisu voleli, a bila sam svedok njihovih neslaganja. Svađe su se pretvarale u duge periode ignorisanja i to je povređivalo moja osećanja.

2. Nisam bila srećna što su ostali zajedno. Bila sam srećna spolja, ali sam plakala u sebi. I na kraju, postala sam najveća plačljivica. Svaki put kad bi mi nešto smetalo, plakala sam. Plakala sam jer sam osećala tako kao da me niko ne čuje, usled svih tih prepirki odraslih.

3. Sada učim da nisu svi muškarci kao moj tata. Brak mojih roditelja postao je rat. Oboje su namerno povređivali jedno drugo. Moj otac provodio je sve manje vremena kod kuće i počeo da izlazi subotom uveče. To je mamu najviše nerviralo. Onda je počeo da je vara. Ipak, sada shvatam da nisu svi muškarci takvi.

PROČITAJTE I...Razvod nikada nije lak

4. Nisam više želela da slušam svađe. Koliko god da sam htela da budem na strani moje mame, mrzela sam da slušam kako vređa tatu. Takođe, mrzela sam da slušam kako tata vređa mamu. Potajno sam se nadala da će se razvesti i da će se pakao završiti.

PROČITAJTE I... U Srbiji čak sto hiljada očeva ne viđa svoju decu!

5. Ostanak u braku zarad dece izmišljen je razlog za izbegavanje realnosti. Izgovor moje majke da ostaje sa tatom zbog dece, bila je samo maska. Ponekad se pitam kako bi mi život izgledao da su se moji roditelji razveli. Da li bi moja mama bila srećnija? Nemojte me pogrešno shvatiti, volim svoje roditelje ali ne želim nikada da napravim greške koje su oni pravili. Ponekad najbolja odluka koju možete napraviti zarad dece je da prestanete da se pretvarate."

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica