Potrebno je:

Za svaku koru (ukupno pecite 3 kore, tako da za ukupne sastojke sve treba pomnožiti sa 3:
•    5 belanaca
•    120 g šećera
•    kašika kakaa
•    kašika brašna
•    na vrh noža praška za pecivo
•    150 g oraha
Prvi fil:
•    10 žumanaca
•    150 g šećera
•    3 kašike brašna
•    2 kesice vanillin šećera
•    1/2 l mleka
•    200 g putera
Drugi fil:
•    3 jajeta
•    5 žumanaca
•    200 g čokolade 
•    200 g putera
•    250 g šećera u prahu

Priprema
1. Umutite belanca, dodajte šećer kašiku po kašiku, i na kraju stavite kakao, orahe i brašno s praškom za pecivo. Ispecite tri kore i ohladite ih.
2. Za prvi fil izmešajte žumanca, šećer i vanilin šećer, i skuvajte u prokuvanom mleku da dobije gustinu. Ohladite i dodajte umućen puter.
3. Za drugi fil na pari skuvajte dok se ne zgusnu umućena jaja i žumanca s čokoladom.
4. U ohlađen fil dodajte posebno umućen puter sa šećerom u prahu.
5. Tortu filujte tako da na prvu koru stavite prvi fil (žuti), pa preko njega drugi (tamni). Isto ponovite i s ostale dve kore. Dekorišite po želji.

Prijatno!

PROBAJTE I...


Novogodišnji čokoladni čizkejk

Čokoladni brauni sa malinama