Potrebno je:

  • 250ml mlake vode
  • 40g svežeg kvasca
  • 500g brašna
  • 50g biljne masti ili margarina
  • 2 kašikešećera
  • šećer u prahu
  • 2 vanil šećera u prahu

Priprema

1. Kvasac rastopite u mlakoj vodi sa kašičicom šećera i kašičicom brašna i pustite da naraste.

2. Dok narasta, pomešajte šećer i margarin, dodajte nadošli kvasac, pa polako zamesite sa brašnom.

3. Ostavite testo na toplom da dvostruko naraste pa premesite, razvucite ga na 1 cm debljine i čašom ili modlom vadite krofne.

4. Ostavite ih oko pola sata da još narastu, a zatim pržite u vrelom ulju.

5. Gornju stranu (naraslu) stavljajte u ulje.

6. Pospite ih prah šećerom u koji je dodat vanilin šećer. Po želji, špricem nafilujte džemom.

PROBAJTE I...