Punjena jaja uvek za stolom izazovu veliko veselje! Napunite ih pikantnim punjenjem, ukrasite po želji, dobro ohladite i poslužite kao hladno predjelo. Poslužite ih uz sir ili meso, sveže pečni hleb i zelenu salatu.
Odlična su za svaki dan, kao i za druženja i svečane prilike. Ako niste ljubitelj pikantnih nota, slobodno izbacite tabasko, ukus će im i dalje biti izvanredan.
Sastojci (Za 6 jaja):
- 6 jaja
- 75 ml grčkog jogurta
- 1 kašika senfa
- pola kašičice dimljene mlevene paprike
- prstohvat soli
- prstohvat bibera
- par kapi tabasko sosa
Priprema:
1. Jaja stavite u hladnu vodu, a kad voda proključa kuvajte ih 10 minuta. Jaja malo ohladite, ogulite, prerežite po pola i izvadite žumanca.
2. Žumanca stavite u posudu, dodajte im grčki jogurt i senf, pa dobro izmešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Dodajte dimljenu mlevenu papriku, so, biber i tabasko sos, pa sve još jednom izmešajte.
3. Smesom napunite poslastičarsku vrećicu sa zvezdastim nastavkom, pa napunite polovine belanaca i ukrasite po želji.
Probajte i...
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu