Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Domaća ćureća supa sa knedlama

Ćuretina ima 20 odsto manje kalorija od piletine i oko 75 odsto manje masti, a sadrži više gvožđa i cinka, zbog čega bi trebalo da se često nađe na porodičnom meniju.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Potrebno je:

  • sveža ćuretina (1 batak ili jedan par krila)
  • 3 šargarepe
  • 1 celer
  • 1 paškanat
  • 1 koren peršuna
  • 1 glavica crnog luka ili pola praziluka
  • 1 kašika biljnog začina
  • biber u zrnu
  • malo soli

Priprema

1. Staviti ćuretinu u 2-3 litra hladne vode i dodati očišćeno povrće.

2. Kada je meso kuvano (proverite da li je mekano uz pomoć viljuške), procedite supu i dodajte biber i ostale začine.

3. U vrelu supu spuštati prethodno pripremljene knedle od griza (pogledajte recept ispod) i kuvajte još 10-15 minuta.

4. Kuvanu ćuretinu servirajte odvojeno ili je iskoristite za pripremu drugog jela

PROBAJTE I...

Povezane vesti

Povezane vesti

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica