Potrebno je:
- sveža ćuretina (1 batak ili jedan par krila)
- 3 šargarepe
- 1 celer
- 1 paškanat
- 1 koren peršuna
- 1 glavica crnog luka ili pola praziluka
- 1 kašika biljnog začina
- biber u zrnu
- malo soli
Priprema
1. Staviti ćuretinu u 2-3 litra hladne vode i dodati očišćeno povrće.
2. Kada je meso kuvano (proverite da li je mekano uz pomoć viljuške), procedite supu i dodajte biber i ostale začine.
3. U vrelu supu spuštati prethodno pripremljene knedle od griza (pogledajte recept ispod) i kuvajte još 10-15 minuta.
4. Kuvanu ćuretinu servirajte odvojeno ili je iskoristite za pripremu drugog jela
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna