Potrebni sastojci:
130g glatkog brašna
20g gustina
pola praška za pecivo
1 vanilin šećer
burbon vanil šećer ili kašika ruma
kašičica cimeta
100g šećera
4 jaja
20g maslaca
200ml mleka
150ml slatke pavlake
5-6 šljiva (ili više, po želji)
prah šećer za posipanje
Priprema:
Mikserom pomešajte šećer i jaja i dodajte suve sastojke da dobijete gustu glatku smesu. Umešajte rastopljeni maslac, mleko i slatku pavlaku i dobro izmiksirajte.
Kalup premažite maslacem i izlijte smesu u njega. Dodajte šljive isečene na polovine i pecite 40 minuta na 190 stepeni. Pečeni kolač malo ohladite, pa ga posipajte šećerom u prahu i poslužite dok je još topao!
Probajte i:
Ovo je najtužnije srpsko ime: Roditelji ga i danas daju deci, a ne znaju za bolno značenje
Koji simptomi su normalni u trudnoći, a koji znak za uzbunu? Babica nam otkriva šta ne smete da ignorišete
Rijana trudna treći put za 3 godine: Šta se dešava sa telom kad imate više trudnoća zaredom?
Mapa najpopularnijih imena u svetu: Evo koja dva su omiljeni izbor za dečake i devojčice u Srbiji
Čudesna beba koja je rođena dvaput: Mami izvađena materica u 20. nedelji trudnoće