Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mali kućni trikovi: Kako da kanta za smeće ne postane leglo neprijatnih mirisa i bakterija

Na visokim temperaturama mogućnost provetravanja prostorija dosta je smanjena, a samim time svi mirisi postaju intenzivniji i neugodniji. To se posebno oseti na mestima koja su zatvorena, kao što su toalet ili kanta za smeće. Pročitajte ...

 Izvor: Foto: Shutterstock

Problem sa neugodnim mirisima najčešće stvara smeće, pogotovo u domaćinstvima koja ga ne proizvode toliko da bi se iznosilo svaki dan. Zatvoreno u kantu, posebno ako je ispunjeno kvarljivim namirnicama, u roku od 24 sata kanta za smeće može početi veoma intenzivno da se oseti. 

Portal Good Housekeeping koji donosi brojne savete vezane za domaćinstvo, a teorije i proizvode o kojima pišu sami i isprobavaju, otkriva kako doskočiti ovom problemu.

Povezane vesti

Stvar je vrlo jednostavna, treba vam samo jedan od dva proizvoda koji sigurno imate kod kuće - sodu bikarbonu ili pesak za mačke.

Sve što treba da uradite je da pospete sodu bikarbonu po dnu kante i ona će apsorbirati sve neželjene mirise. Ako ste vlasnik mačke, istu stvar učinite s peskom kojim joj punite kutiju u kojoj vrši nuždu.

Osim ovog trika savetuju da kanta za smeće nikad ne stoji na direktnom suncu jer toplota ubrzava proces raspadanja i privlači muve, a time i crve. U kantu nikad ne bi trebalo bacati ostatke hrane - ona bi trebalo da se izdvaja za reciklažu i prirodno đubrivo čime ćete ne samo doprineti okolini, nego i smanjiti neugodne mirise.

Povezane vesti

Stručnjaci dodaju i da se kante koje stoje napolju odmah isperu nakon što ih đubretari isprazne jer ćete tako sprečiti muve da u unutrašnjosti izlegnu jajašca.

Naravno, i kućne kante za smeće treba redovito prati, a za sprečavanje neugodnih mirisa najbolji je antibakterijski sprej.

Povezane vesti

Najnovije

Vesti

Porodica