Potrebno je:

  • 8 većih babura
  • 8 većih krompira
  • 2 manje glavice crnog luka
  • 3 kašike ulja
  • so, vegeta, biber, peršunov list ili mirođija po želji

Priprema:

Operite, izdubite i očistite paprike (babure), a potom oljuštite i izrendajte krompir. Krompir posolite, ostavite da odstoji desetak minuta u vodi, a onda ga dobro iscedite.

Posoljenom rendanom krompiru dodajte vegetu, buber i peršunov list ili mirođiju, a onda i crni luk iseckan na sitne kocke. Na kraju, pospite ga dvema kašikama ulja.

Nakon što ovu smesu dobro promešate, njome napunite babure.

Zagrejte rernu na 250 stepeni. Preostalom kašikom ulja podmažite ples i onda po njemu poređajte punjene paprike. Možete ih i premazati uljem.

Smanjite temperaturu rerne na 200 stepeni Celzijusovih, pa tek onda stavite pleh u nju. Pecite paprike ne više od sat vremena, odnosno dok ne porumene za svih strana, zbog čega bi trebalo da ih tokom pečenja orekećete.