Kako Bartelova objašnjava, jedne večeri je na Internetu naišla na članak kojim se buduća mama pita kakva je budućnost pred njom, budući da nosi bebu s ovim sindromom. I sama Vitni je, priznaje, radila isto pre tri godine - provodila je sate na raznim sajtovima, listajući forume, čitajući različita mišljenja i iskustva o mnogim roditeljskim pitanjima kada je odgajanje deteta s Daunovim sindromom u pitanju: neonatalnoj brizi, terapijama, navikavanju na nošu...

"Spisak je bio beskrajan", objašnjava Vitni.

Zbog toga shvata koliko je mamama koje su u trudnoći čule ovu dijagnozu svoje dece važno da otkriju kako zaista izgleda život s decom koja su, kako ona ističe, blagoslovena dodatnim hromozomom. A kako Vitni vidi svoj život s Danijelom?

"Ima dana kada mrzim Daunov sindrom, ali je većina dana normalna", piše Bartelova i dodaje da je jedna od reči kojima bi mogla opisati kako je to biti Danijelova mama - "NEVEROVATNO".

Ona smatra da su reči ponekad suvišne, zbog čega rado objavljuje fotografije njenog dečaka i to je učinila i ovog puta, kako bi pomogla svim budućim majkama beba s ovim sindromom da otkriju kakva ih budućnost čeka. Predivna, veruje mama Vitni.

Vitni Bartel, blogerka i mama tri dečaka, odlučila je da na originalan i dirljiv način odgovori svim trudnicama koje nose bebe s Daunovim sindromom na pitanje šta da očekuju. Ovo je priča o njenom dečaku Danijelu...