Potrebno je:
1 srednja bundeva
300 g mlevenog mesa
100 g pirinča
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 šargarepa
200 g kačkavalja
maslinovo ulje
so, biber
Priprema
1. Bundevu oprati, odseći joj vrh i izdubiti. Meso bundeve očistiti od semenki i iseći na kockice.
2. Pirinač obariti.
3. Crni luk i šargarepu sitno iseći i propržiti na ulju. Dodati izgnječen beli luk i mleveno meso. Sve začiniti i prodinstati. Na kraju dodati kockice bundeve i promešati.
4. Napuniti bundevu pripremljenim filom i poklopiti odsečenim vrhom.
5. U pleh staviti pek papir i bundevu i peći u rerni na 250 stepeni oko sat vremena. Po potrebi dodavati vodu u pleh.
6. Nakon sat vremena skinuti poklopac i posuti narendan kačkavalj. Vratiti u rernu da se zapeče (oko 10 minuta). Poslužiti toplo.
Prijatno!
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna