Potrebno je:
1 srednja bundeva
300 g mlevenog mesa
100 g pirinča
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 šargarepa
200 g kačkavalja
maslinovo ulje
so, biber
Priprema
1. Bundevu oprati, odseći joj vrh i izdubiti. Meso bundeve očistiti od semenki i iseći na kockice.
2. Pirinač obariti.
3. Crni luk i šargarepu sitno iseći i propržiti na ulju. Dodati izgnječen beli luk i mleveno meso. Sve začiniti i prodinstati. Na kraju dodati kockice bundeve i promešati.
4. Napuniti bundevu pripremljenim filom i poklopiti odsečenim vrhom.
5. U pleh staviti pek papir i bundevu i peći u rerni na 250 stepeni oko sat vremena. Po potrebi dodavati vodu u pleh.
6. Nakon sat vremena skinuti poklopac i posuti narendan kačkavalj. Vratiti u rernu da se zapeče (oko 10 minuta). Poslužiti toplo.
Prijatno!
PROBAJTE I...
Najčešće zablude o trudnoći: Mnoge žene i dalje veruju u neistine koje mogu da im naškode
Jedan simptom trudnoće povezan s pametnijim bebama: Nije prijatan, ali donosi nekoliko prednosti
Žensko ime koje moderne mame obožavaju: Ima 7 slova i čak 3 različita značenja
Trudna je 17 godina, ima desetoro dece: Ljudi oduševljeni kako izgleda, ali jedno joj zameraju
Mi smo stare mame: Imaćemo 60 kad nam deca završe školu, iživele smo se i sada živimo za njih