Sastojci:

  • 500 g pasulja
  • 300 g suvih svinjskih rebara ili nekog suvog mesa 
  • veza zeleni 
  • 1-2 glavice crnog luka  
  • peršun 
  • lovorov list 
  • aleva paprika 
  • 2-3 čena belog luka 
  • ulje 
  • so

Priprema

1. Pasulj operite, pa u većem loncu nalijte vodom i stavite da provri. Izbacite tu vodu, pa ponovo nalijte sa dosta vode, dodajte rebarca, peršun, lovorov list, vezu zeleni, beli luk, posolite i kuvajte na tihoj vatri dva do tri sata, dok zrna pasulja ne budu mekana.

2. Redovno dolivajte još vode. U tiganju na ulju propržite sitno iseckan crni luk, pa dodajte kašiku brašna i aleve paprike. Kada je pasulj pri kraju kuvanja, dodajte mu postepeno ovu smesu sa lukom uz stalno mešanje. Dodajte još soli ako je potrebno, kuvajte još desetak minuta i pasulj je gotov.

Pogledajte i Svinjetina sa paprikom i pasuljem

obican-kuvani-pasulj
Foto: Foto: Shutterstock

Pogledajte i Krem-čorba od povrća

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.