Sastojci:
- 500 g pasulja
- 300 g suvih svinjskih rebara ili nekog suvog mesa
- veza zeleni
- 1-2 glavice crnog luka
- peršun
- lovorov list
- aleva paprika
- 2-3 čena belog luka
- ulje
- so
Priprema
1. Pasulj operite, pa u većem loncu nalijte vodom i stavite da provri. Izbacite tu vodu, pa ponovo nalijte sa dosta vode, dodajte rebarca, peršun, lovorov list, vezu zeleni, beli luk, posolite i kuvajte na tihoj vatri dva do tri sata, dok zrna pasulja ne budu mekana.
2. Redovno dolivajte još vode. U tiganju na ulju propržite sitno iseckan crni luk, pa dodajte kašiku brašna i aleve paprike. Kada je pasulj pri kraju kuvanja, dodajte mu postepeno ovu smesu sa lukom uz stalno mešanje. Dodajte još soli ako je potrebno, kuvajte još desetak minuta i pasulj je gotov.
Pogledajte i Svinjetina sa paprikom i pasuljem
Pogledajte i Krem-čorba od povrća
*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.