Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bakina štrudla sa makom

"Al' se nekad dobro jelo baš..." Stari recept za svima drag kolač.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Potrebno je:

Za testo:

3 jaja

½l mleka

1 kašika masti ili putera

20g svežeg kvasca

1kg brašna

Za fil:

200g mlevenog maka

½l mleka

5 kašika šećera

Priprema

1. Umutiti belanca sa šećerom , pa dodati žumanca koja su prethodno umućena sa mašću (puterom).

2. Kvasac razmutiti u toplom mleku , pa sjediniti sa jajima. Postepeno dodavati brašno da bi se dobilo glatko meko testo koje ne sme da se lepi za ruke. Premazati  testo sa malo ulja i ostaviti da naraste.

3. Za to vreme mak skuvati u mleku i zasladiti po ukusu.

4. Kada testo naraste napraviti 4 loptice i rastanjiti jednu po jednu na debljinu prsta. Filovati hladnim filom od maka pa uvitjati u veknice.

5. Ostaviti u plehu da odstoje još pola sata, pa peći  na umerenoj temperaturi oko 40 minuta. Kada je gotova, posuti je prah šećerom.

PROBAJTE I...

Povezane vesti

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica