Potrebno je:
½ kg boranije
2 šargarepe
1 paprika
1 glavica crnog luka
1-2 čena belog luka
3 jajeta
100 g dimljene slanine
250 ml pavlake za kuvanje
maslinovo ulje
biljni začin, biber, mirođija
Priprema
Propržiti sitno iseckan crni luk i šargarepu. Dodati boraniju, papriku i izgnječen beli luk te još malo prodinstati (po potrebi dosipati vodu).
Kada je napola gotovo, dodati začine, a zatim sve presuti u vatrostalnu činiju.
Odozgo složiti tanko isečenu slaninu i sve preliti umućenom neutralnom pavlakom i jajima.
Peći u rerni na 200 stepeni dok ne porumeni (oko pola sata).
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna