Potrebno je:
6 kg paprika
1,5 kg plavog patlidžana
1 kg šargarepe
75 dl ulja
125 g šećera
100 ml sirćeta
2 kašike soli
50 g senfa
Priprema
Papriku i plavi patlidžan ispecite, pa ga oljuštite i sameljite na mašini za meso.
Šargarepu obarite i sameljite i dodajte pečenom povrću.
Sve dobro izmešajte, a zatim dodajte ulje, šećer, sirće i so.
Sipajte u šerpu i kuvajte, uz povremeno mešanje, na umerenoj temperaturi.
Kad je gotovo (kada varjača ostavlja trag po dnu šerpe), sklonite sa vatre i ostavite da se malo prohladi, a zatim dodajte senf i dobro promešajte.
U tegle koje ste prethodno zagrejali u rerni (15-20 minuta na 100 stepeni) sipajte vruć ajvar.
Zatvorite dobro tegle, pa ih umotajte krpom i ostavite ih da se ohlade.
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna