Potrebno je:
300 g pirinča
350 g pečenog pilećeg ili goveđeg mesa
flašica kečapa
mala konzerva graška
3 kašike ulje
½ glavice luka
režanj celera
litar supe
so, biber
Priprema
Na dve kašike ulja propržite sitno iseckan luk i celer dok ne omekšaju, dodajte očišćen pirinač i dinstajte još pet minuta. Jelo podlijte toplom supom (ili vodom), začinite i kuvajte na jakoj vatri neprestano mešajući pet minuta, dok se pirinač ne zgusne.
Na preostalom ulju prodinstajte oceđen grašak, prelijte šoljom tople supe i začinite. Dinstajte desetak minuta.
Isecite meso. Pomešajte pirinač, grašak i meso i dodajte kečap.
Jelo možete ukrasiti narendanim kačkavaljem i seckanim peršunom.
Prijatno!
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna