Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kada je pravo vreme da uradite test na trudnoću

Rezultati testa na trudnoću, ukoliko ga uradite pre vremena, mogu biti netačni. Saznajte kada je pravo vreme da proverite da li očekujete bebu...

  Izvor: Foto: Profimedia

"Testovi za utvrđivanje trudnoće rade tako što detektuju hormon hCG (human chorionic gonadotropin) u urinu", objašnjava akušerka En Ričli. Kako period drugog stanja teče, tako je sve veći nivo ovog hormona. Dve nedelje nakon začeća većina žena prirodno proizvodi sasvim dovoljan nivo ovog hormona kako bi za sigurno pomoću testa utvrdile da li su trudne ili ne.

Povezane vesti

Šta kada je rezultat testa negativan, a imate sve simptome trudnoće?

Ako imate sve simptome koji ukazuju na trudnoću a test vam bude negativan, sačekajte tri dana i ponovo uradite test. Moguće je da vam je novo hCG hormona bio nizak pa ga test nije primetio. Ako ste u drugom stanju vaš hCG nivo će se podići, što znači da će test pokaziti pozitivan rezultat.

Najranije što možete da se testirate, i to uz pomoć veoma senzitivnih testova, je četiri dana pre ciklusa. Ako sumnjate da ste trudni, kućni test će vam biti od velike pomoći, međutim morate imati na umu da rezultat neće biti podjednako tačan poput rezultata testiranja na dan pošto je trebalo da počne vaš mesečni ciklus.

"Testirala sam se šest dana pre nego što bi trebalo da dobijem i test je vrlo slabo pokazivao jednu liniju. Dan pošto bi ciklus trebalo da je počeo testirala sam se ponovo, i test je pokazao upadljivo pozitivan rezultat", rekla je jedna mama na Green-mummy forumu.

Povezane vesti

Svakako obratite pažnju na simptome poput osetljivih grudi, umora (i nervoze u isto vreme), mučnine, pojačanog čula mirisa, metalnog ukusa u ustima. Ako vam se uz sve to traži neobična hrana, ako urinirate češće nego obično ili imate zatvor, velika je verovatnoća da ste u drugom stanju, zato slušajte svoje telo iako planirate da uradite test.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica