Potrebno je:
500g svežeg đumbira
šećer
Priprema
1. Operite i oljuštite đumbir, iseckajte ga na komadiće približne veličine. Stavite u šerpu i prelijte vodom da ogrezne.
2. Kuvajte na tihoj vatri oko 30 minuta, odnosno dok ne omekša. Ocedite, izmerite i stavite u posudu, pa dodajte istu količinu šećera i 3 kašike vode.
3. Kuvajte na tihoj vatri dok đumbir ne postane proziran i tečnost ispari. Onda na još nižoj temperaturi kuvajte stalno mešajući dok ne postane skoro suv.
4. Đumbir zatim uvaljajte u šećer tako da svaki komadić bude prekriven šećerom.
5. Rasporedite komadiće u odgovarajuću posudu i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Kad se sasvim ohladi, stavite u tegle i dobro zatvorite ili ga uvijte u celofan.
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna