Sastojci:
- 4 jaja
- 240 g čokolade
Priprema
1. Rernu zagrejte na 170 stepeni. Nauljite pleh prečnika 15-18 cm.
2. Neka jaja budu sobne temperature. Razdvojte žumanca i belanca. Čokoladu sitno iseckajte.
3. Čokoladu otopite na pari.
4. Belanca umutite u čvrst šam.
5. Pomešajte otopljenu čokoladu i žumanca.
6. Smesi sa čokoladom dodajte pažljivo polovinu šama i polako promešajte.
7. Postepeno dodajte i ostatak šama i sve pažljivo promešajte kako belanca ne bi spala.
8. Smesu sipajte u kalup. blago udarite kalupom o podlogu da izađu mehurići.
9. Pecite kolač oko 30-40 minuta. Proverite čačkalicom da li je kolač pečen. Kada se kolač ohladi, izvadite ga iz kalupa. Ne brinite ako je kolač ispucao i smanjio volumen.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna