Sastojci:
- 9 kašika vode
- 200 gr šećera
- 150 gr mlevenih oraha, badema ili lešnika
- 250 gr mlevenog keksa
- 170 gr maslaca
- 100 gr čokolade za kuvanje
Za glazuru:
- 100 gr čokolade za kuvanje
- malo ulja
Priprema:
U lonac dodajte vodu i šećer i zagrejte na laganoj vatri dok se šećer potpuno ne otopi. Dodajte maslac, sklonite s vatre i mešajte dok se ne otopi. Kada se maslac potpuno otopi dodajte orahe i keks a onda mešajte dok ne dobijete gušću ujednačenu masu.
Dobijenu masu podelite na dva jednaka dela. Čokoladu otopite na pari i umešajte je u prvi deo mase. Na poslužavnik stavite masni papir za pečenje i prebacite prvi deo mase (sa čokoladom) i rukama oblikujte kvadar, pa gornji deo i rubove poravnajte nožem.
Na njega na isti način stavite drugu masu i učinite isto. Ostatak čokolade otopite na pari, u nju dodajte malo ulja i prelijte bajaderu. Bajaderu ostavite u frižideru da se stegne, a sutradan je iseckajte na kockice i poslužite, piše Prva.
Probajte i:
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.