Sastojci:
- 8 telećih šnicli (po 100 g)
- so, biber
- brašno
- 3 kašike maslaca
- veza mladog luka
- po 125 ml belog vina i supe od povrća
- 4 paradajza
- 2 limuna
- veza matičnjaka
- malo šećera
- gustin
- začinsko bilje
Priprema
1. Oprati šnicle i izlupati ih tučkom za meso. Posoliti, pobiberiti i uvaljati u brašno. Na zagrejanom maslacu pržiti šnicle sa obe strane 3–4 min, izvaditi ih i staviti na toplo mesto.
2. Očistiti mladi luk, iseckati na kolutove, pa ga pržiti na masnoći gde se pržilo meso. Preliti ih vinom i supom i držati na ringli dok ne proključa.
3. Oguliti paradajz i iseći ga na kockice. Oguliti limun, iseći ga na kriške i zajedno sa paradajzom dodati sosu. Pustiti da jednom proključa. Oprati matičnjak i sitno ga iseckati pa dodati sosu. Po ukusu dodati so, biber i šećer, dodati malo gustina.
4. Šnicle servirati sa sosom. Ukrasiti limunom i mladim lukom.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.