Sastojci:
- 8 telećih šnicli (po 100 g)
- so, biber
- brašno
- 3 kašike maslaca
- veza mladog luka
- po 125 ml belog vina i supe od povrća
- 4 paradajza
- 2 limuna
- veza matičnjaka
- malo šećera
- gustin
- začinsko bilje
Priprema
1. Oprati šnicle i izlupati ih tučkom za meso. Posoliti, pobiberiti i uvaljati u brašno. Na zagrejanom maslacu pržiti šnicle sa obe strane 3–4 min, izvaditi ih i staviti na toplo mesto.
2. Očistiti mladi luk, iseckati na kolutove, pa ga pržiti na masnoći gde se pržilo meso. Preliti ih vinom i supom i držati na ringli dok ne proključa.
3. Oguliti paradajz i iseći ga na kockice. Oguliti limun, iseći ga na kriške i zajedno sa paradajzom dodati sosu. Pustiti da jednom proključa. Oprati matičnjak i sitno ga iseckati pa dodati sosu. Po ukusu dodati so, biber i šećer, dodati malo gustina.
4. Šnicle servirati sa sosom. Ukrasiti limunom i mladim lukom.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna