Sastojci:

  • 8 telećih šnicli (po 100 g)
  • so, biber 
  • brašno 
  • 3 kašike maslaca
  • veza mladog luka
  • po 125 ml belog vina i supe od povrća 
  • 4 paradajza
  • 2 limuna 
  • veza matičnjaka
  • malo šećera 
  • gustin
  • začinsko bilje

Priprema

1. Oprati šnicle i izlupati ih tučkom za meso. Posoliti, pobiberiti i uvaljati u brašno. Na zagrejanom maslacu pržiti šnicle sa obe strane 3–4 min, izvaditi ih i staviti na toplo mesto.

2. Očistiti mladi luk, iseckati na kolutove, pa ga pržiti na masnoći gde se pržilo meso. Preliti ih vinom i supom i držati na ringli dok ne proključa.

3. Oguliti paradajz i iseći ga na kockice. Oguliti limun, iseći ga na kriške i zajedno sa paradajzom dodati sosu. Pustiti da jednom proključa. Oprati matičnjak i sitno ga iseckati pa dodati sosu. Po ukusu dodati so, biber i šećer, dodati malo gustina.


4. Šnicle servirati sa sosom. Ukrasiti limunom i mladim lukom.