Sastojci (za šest osoba):
- 150 grama bele čokolade
- 80 grama putera
- 80 grama kornfleksa
- 200 grama šlaga
- borovnice, maline i šećer u prahu po želji
Priprema
Izlomite čokoladu na nešto krupnije komade, a potom ih pomešajte s puterom i istopite sve to pari. Zatim dodajte kornfleks.
Na ravnu površinu (kuhinjsku ploču ili dasku) pokrijte papirom za pečenje i na nju stavite šest dezertnih kalupa. U njih ulijte čokoladnu mešavinu.
Stavite u frižider da se hladi najmanje pola sata.
Umutite 200 grama šlaga i, po želji, dodajte aromu maline.
Izvadite tortice iz frižidera i filujte ih šlagom, pa vratite u frižider.
Na kraju na vrh tortica dodajte borovnice i maline, uklonite kalupe i pospite tortice šećerom u prahu. Po želji tortice možete uvaljati u čokoladu u prahu.
Uživajte!
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.