Sastojci (za 6 čaša):
Za kup:
- 6 dl mleka
- 100 grama gorke čokolade
- 2 jajeta
- 2 žumanceta
- 4 supene kašike šećera u prahu
- 1 supena kašika likera od naradže
Za dekoraciju:
- 75 grama slatke pavlake
- 50 grama čokolade
Priprema
Rernu zagrejati na 160-180 stepeni, potom mleko s čokoladom staviti na vatru, blago zagrevati i mešati dok se čokolada ne istopi.
Zatim, skinite s vatre, pa ručnom mutilicom u odvojenoj činiji umutite jaja, žumanca i šećer u prahu. U ovu smesu, potom, dodajte prethodno istopljenu čokoladu i mutite dok se smesa ne sjedini.
Na kraju, dodajte kašiku likera.
Smesu razlijte u šest vatrostalnih posudica, a ove poređajte u tepsiju, u koju treba sipati toplu vodu do sredine vatrostalnih posuda.
Pecite 40-60 minuta, a potom izvadite i ohladite.
Dekoracija:
Kada se kupovi ohlade u frižideru, svakom dodajte slatku pavlaku i izrendajte čokoladu.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.