Sastojci (za 6 čaša):

Za kup:

  • 6 dl mleka
  • 100 grama gorke čokolade
  • 2 jajeta
  • 2 žumanceta
  • 4 supene kašike šećera u prahu
  • 1 supena kašika likera od naradže

Za dekoraciju:

  • 75 grama slatke pavlake
  • 50 grama čokolade

Priprema

Rernu zagrejati na 160-180 stepeni, potom mleko s čokoladom staviti na vatru, blago zagrevati i mešati dok se čokolada ne istopi.

Zatim, skinite s vatre, pa ručnom mutilicom u odvojenoj činiji umutite jaja, žumanca i šećer u prahu. U ovu smesu, potom, dodajte prethodno istopljenu čokoladu i mutite dok se smesa ne sjedini.

Na kraju, dodajte kašiku likera.

Smesu razlijte u šest vatrostalnih posudica, a ove poređajte u tepsiju, u koju treba sipati toplu vodu do sredine vatrostalnih posuda.

Pecite 40-60 minuta, a potom izvadite i ohladite.

Dekoracija:

Kada se kupovi ohlade u frižideru, svakom dodajte slatku pavlaku i izrendajte čokoladu.