S prvim sunčanim danima, sve aktuelnija postaju mediteranska jela s maslinovim uljem i biljem, a lagane salate sve su češće na trpezi. Salata koja može zameniti obrok bogata je proteinima iz šampinjona, hranljiva zahvaljujući testenini, a na svečanim trpezama može biti originalan i ukusan prilog.
Potrebno je:
- 1/2 šolje maslinovog ulja
- 1/2 šolje alkoholnog sirćeta
- 2 kašičice belog luka u prahu
- 2 kašičice sušenog bosiljka
- 2 kašičice origana
- biber (po ukusu)
- malo šećera
- 250 g testenine
- 200 g šampinjona
- 15 čeri paradajza
- 2 paprike
- 150 g feta sira
- struk mladog luka
- 100 g maslina
- 1 krastavac
Priprema
U velikoj posudi promešajte maslinovo ulje, sirće, mleveni beli luk, bosiljak, origano, biber i šećer. Dodajte skuvanu pastu, šampinjone, paradajz, papriku, fetu, mladi luk, masline, isečen krastavac. Sve dobro promešajte, prekrijte folijom i držite u frižideru najmanje dva sata pre služenja.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna