Brauni su omiljena porodična poslastica u bilo koje doba godine, ali u proleće mu možete dodati ukusno voće, koje će pružiti osvežavajuću notu. Jedna od voćki koja daje još lepši ukus brauniju je malina, koja će ga oplemeniti i bojom i ukusom.

Potrebno je:

Tečna mešavina:

- 250 grama putera

- 200 grama crne čokolade za kuvanje

Suva mešavina:

- 80 grama kakaa

- 65 grama brašna

- jedna kašičica praška za pecivo

- 360 grama šećera

- 4 veća jajeta

- 200 grama svežih malina

Priprema

1. Pre početka pripreme uključite rernu da se zagreje na 180°C. U pleh položite papir za pečenje.

2. S obzirom da je recept za manju količinu, pleh trebalo da bude manji, recimo 25cm x 25cm, kako kolač ne bi bio suviše tanak.

3. Na pari istopite čokoladu i puter do izjednačenja glatke mase. Maline nežno umočite u smesu, pa ih poređajte po dnu pleha. Potom u odvojenoj činiji, izmešajte suve sastojke - brašno, kakao, prašak za pecivo i šećer.

4. Zatim dodajte čokoladnu mešavinu i sve zajedno dobro promešajte.

5. Sa strane umutite 4 cela jajeta i dodajte već umešanoj smesi. Kada se sve to sjedini, izlijte u pripremljeni pleh za pečenje. Pecite oko 20-25 min.

6. Ukoliko je ostalo malina, spustite nekoliko komada na vrh kolača.

Probajte i: