Ukoliko još uvek niste isplanirali šta će se, kao glavno jelo, naći na vašoj trpezi za praznike, razmislite o ovom jednostavnom, a veoma ukusnom rešenju u kojem će uživati čitava porodica.

Sastojci:

  • 250 g šampinjona
  • glavica crvenog luka
  • po 1 crvena i ljuta paprika
  • 4 tanje svinjske šnicle (po 150 g)
  • so, biber
  • 3 kašičice maslaca
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 250 ml supe (kocka)
  • kašika brašna
  • 100 ml slatke pavlake

Priprema

1. Očistiti šampinjone i iseći ih na listiće. Iseckati crveni luk. Papriku iseći na prutiće.

2. Šnicle proprati, posoliti i pobiberiti. Zagrejati maslac i pržiti šnicle na umerenoj temperaturi oko 4 minuta, pa izvaditi iz tiganja i ostaviti na toplom.

3. U masnoći od prženja prodinstati luk, dodati pečurke i papriku. Krčkati dok ne ispari sva voda od pečuraka. Umešati paradajz pire, naliti supu i kuvati još 5 minuta. Razmutiti brašno i slatku pavlaku, zatim umešati u sos i prokuvati. Krčkati 3 minuta. Servirati šnicle, pa ih preliti sosom od pečuraka i paprika.