Potrebno je:

Za braon testo:

  • 3/4 šolje otopljenog putera
  • 1 šolja šećera
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • 2 jaja
  • pola šolje brašna
  • pola šolje kakaa
  • malo soli
  • 2 kašičice cimeta

Za žuto testo:

  • 180 - 200 g otopljenog krem sira
  • 1 jaje
  • pola šolje šećera
  • 2 kašike brašna
  • pola šolje pasirane bundeve
  • malo vanilinog ekstrakta
  • malo cimeta
  • pstohvat mlevenog đumbira i mlevenog karanfilića

Priprema

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite pleh veličine 20x20 cm. Sjedinite otopljeni puter, šećer i ekstrakt vanile, a zatim dodajte jaja jedno po jedno.

Posebno sjedinite brašno, kakao, cimet i so, a zatim umešajte u smesu sa puterom.

U posebnoj činiji sjedinite sastojke za žuto testo. Sipajte 2/3 tamnog testa u pleh, a preko sipajte testo sa sirom.

Ostatak tamnog testa sipajte preko fila i prošarajte nožem, da se dobije izgled kao na slici. Pecite 40 minuta i ostavite da se ohladi. Tek pošto se kolač ohladio, spreman je za sečenje i služenje.

Probajte i: