Potrebno je:
- 500 g pasirane bundeve
- 4 jaja
- 2/3 šolje ulja kanole
- 1/3 šolje kaše od jabuke bez šećera
- 2/3 šolje vode
- 2 i 1/3 šolje pšeničnog brašna
- 1 šolja zrnevlja ovsa (odvojite jednu kašičicu za posipanje)
- 1 i 3/4 šolje šećera
- 2 kašičice sode bikarbone
- 1 kašičica oraščića
- malo mlevenog karanfilića
Priprema
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite dva uska pleha.
U veliku vanglu stavite pasiranu bundevu, jaja, ulje, kašu od jabuka i vodu i mutite mikserom dok ne postane kremasto.
U posebnoj vangli izmešajte brašno, ovas, šećer, sodu bikarbonu i začine. Dodajte ovu smesu u kremastu mešavinu i sjedinite kašikom.
U podmazane plehove sipajte po pola testa, pa oba pospite zrnom ovsa. Pecite od 45 do 60 minuta; pečeno je kada se testo više ne lepi za čačkalicu kojom probodete testo radi provere. Ostavite da se malo ohladi u plehovima.
Probajte i:
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna