Dan zaljubljenih obojen je u crveno! Crvena srculenca su svuda oko nas, pa zašto ne bi bila i na trpezarijskom stolu?


Iznenadite svoje najmilije kolačima isečenim u zanimljive oblike inspirisane ovim praznikom - srca i poljupce.

Potrebno je:

Osnova:

  • 70 grama čokoladnog keksa
  • 50 grama istopljene crne čokolade
  • 50 grama istopljenog putera

Za fil:

  • 100 grama izlomljene bele čokolade
  • 3 kašičice želatina u prahu
  • 120 grama šećera
  • 230 grama neslanog krem-sira
  • ½ supene kašike ružine vodice
  • 230 grama slatke pavlake

Za glazuru:

  • 2 supene kašike želatina u prahu
  • 150 grama jagoda izmiksanih u blenderu
  • 6 tanko isečenih jagoda

Priprema

Osnova:

Čokoladni keks stavite u blender i mešajte ih sve dok se masa ne sjedini, a potom dobijenu smesu razmažite po površini pleha i odložite je u frižider da se hladi.

Fil:

Istopite belu čokoladu, a potom ostavite da se hladi. U jednoj posudi pomešajte malo vode i želatina i odložite na pet minuta. Potom u činiju dodaje čokoladu, šećer, krem-sir, ružinu vodicu i slatku pavlaku i mešajte dok se smesa ne sjedini. Želatin istopite u mikrotalasnoj dok ne pređe u tečno stanje, a potom ga dodajte smesi. Potom ravnomerno premažite preko osnove.

Glazura:

U jednoj šolji pomešajte dve supene kašike vode s prstohvatom želatina, a potom smesu istopite u mikrotalasnoj pećnici. U maloj činiji pomešajte istopljeni želatin s jagodama ismiksanim u blenderu, a potom premažite preko fila. Nežno spustite tanko isečene komade jagoda na površinu kolača.

Preporučuje se da se kolač hladi u frižideru oko četiri sata. Secite ga u obliku srca ili poljupca i servirajte svojim najdražima na Dan zaljubljenih. Još predloga za pripremu "ljubavnih" poslastica možete pronaći u tekstu: Neodoljive poslastice za Dan zaljubljenih.