Dan zaljubljenih obojen je u crveno! Crvena srculenca su svuda oko nas, pa zašto ne bi bila i na trpezarijskom stolu?
Iznenadite svoje najmilije kolačima isečenim u zanimljive oblike inspirisane ovim praznikom - srca i poljupce.
Potrebno je:
Osnova:
- 70 grama čokoladnog keksa
- 50 grama istopljene crne čokolade
- 50 grama istopljenog putera
Za fil:
- 100 grama izlomljene bele čokolade
- 3 kašičice želatina u prahu
- 120 grama šećera
- 230 grama neslanog krem-sira
- ½ supene kašike ružine vodice
- 230 grama slatke pavlake
Za glazuru:
- 2 supene kašike želatina u prahu
- 150 grama jagoda izmiksanih u blenderu
- 6 tanko isečenih jagoda
Priprema
Osnova:
Čokoladni keks stavite u blender i mešajte ih sve dok se masa ne sjedini, a potom dobijenu smesu razmažite po površini pleha i odložite je u frižider da se hladi.
Fil:
Istopite belu čokoladu, a potom ostavite da se hladi. U jednoj posudi pomešajte malo vode i želatina i odložite na pet minuta. Potom u činiju dodaje čokoladu, šećer, krem-sir, ružinu vodicu i slatku pavlaku i mešajte dok se smesa ne sjedini. Želatin istopite u mikrotalasnoj dok ne pređe u tečno stanje, a potom ga dodajte smesi. Potom ravnomerno premažite preko osnove.
Glazura:
U jednoj šolji pomešajte dve supene kašike vode s prstohvatom želatina, a potom smesu istopite u mikrotalasnoj pećnici. U maloj činiji pomešajte istopljeni želatin s jagodama ismiksanim u blenderu, a potom premažite preko fila. Nežno spustite tanko isečene komade jagoda na površinu kolača.
Preporučuje se da se kolač hladi u frižideru oko četiri sata. Secite ga u obliku srca ili poljupca i servirajte svojim najdražima na Dan zaljubljenih. Još predloga za pripremu "ljubavnih" poslastica možete pronaći u tekstu: Neodoljive poslastice za Dan zaljubljenih.
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu