Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

O čemu sve razmišlja jedna domaćica

Anabel Monagan, blogerka i domaćica, odlučila je da podeli sa svojim čitaocima kako izgleda jedan njen dan i o čemu sve jedna nezaposlena supruga i mama brine.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Anabel otkriva da uživa u ispijanju jutarnju kafe sa svojim suprugom pre nego što se on uputi prema poslu, ali da brine o mnooogim stvarima u toku svog (ne)radnog dana. Evo njenog iskustva domaćice koji je napisala na svom blogu:

"Njegov posao je takav da mora da bude obrijan i lepo obučen. Moj posao je takav da ne moram da činim ni jedno ni drugo", kaže Anabel. "Zbog toga ponekad osećam kao da moram da se odbranim od nečega, naročito kada me on pita: ’Šta ćeš danas da radiš’."

Anabel smatra da se ovo pitanje postavlja deci i penzionerima, ljudima koji imaju mnogo slobodnog vremena, kao i da je nemoguće objasniti nekome šta sve jedna domaćica mora da uradi, a da ga ne "bacite" u komu od dosade: odvešće decu u školu, otići će u teretanu, a potom u prodavnicu, pozvaće zubara, dovesti decu iz škole, pozabaviće se hranom, tražiti zalutale čarape...

Međutim, svaki put kada je suprug pozove telefonom, Anabel ima osećaj da odaje utisak nekoga ko besposličari. Zamišlja ga naslonjenog na radni sto, dok mu vena na čelu pulsira od napetosti i plaši se da će je on doživeti kao nekoga ko vodi život jedne od brojnih žena poznatog biznismena Donalda Trampa.

Kao i svaka domaćica, i Anabel tokom dana uradi mnogo toga važnog za porodicu, ali ima utisak da njen suprug to ne primećuje. Ipak, ona priznaje da razume zbog čega je tako: kada ujutro on izlazi iz kuće, Anabel je obučena u pidžamu i stoji nasred neuredne kuhinje, a kada se predveče vrati - Anabel je ponovo u pidžami i stoji nasred neuredne kuhinje. Zbog toga ne zna kako da mu objasni da je taj nered potpuno nov i svež, a ne onaj od jutros.

Takođe, Anabel ima još jednu nedoumicu – kako objasniti razliku između reči "još uvek" i "ponovo". Deca nisu još uvek gladna, već ponovo. Sudopera nije još uvek puna sudova koje treba oprati, već ponovo. Ona napominje da u francuskom jeziku jedna reč označava oba ova značenja i pita se da li francuske domaćice brinu šta o njihovom danu misle njihovi muževi.

S vremena na vreme, ova domaćica ima nešto važno zapisano u svom rokovniku – pravi događaj, obično u vezi s školom svoje dece. Zato to pominje svakog jutra dok sa suprugom pije kafu i podseća ga da je ona u Savetu roditelja.

On tada deluje prilično impresionirano, zbog čega se Anabel na trenutak oseti kao zauzeta biznismenka. :(

A kakva su vaša iskustva "domaćice"? Podelite sa nama svoju priču na: [email protected]

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica