Potrebno je:
- 250 g mlevenog belog mesa
- 100 g pečuraka
- glavica crnog luka
- jaje
- 2 kašike prezli
- so, biber
Krompir pire:
- 1 kg krompira
- žumance
- so
Paniranje:
- belance
- jaje
- brašno
- prezle
Priprema:
Crni luk sitno iseckajte i propržite na malo ulja. U mleveno meso dodajte sitno iseckane pečurke, propržen luk, jaje, prezle, začinite po ukusu i sve sjedinite. Nauljenim rukama pravite ćuftice i pržite ih na ulju.
Za pire očistite krompir, obarite ga, procedite, dodajte žumance i so po ukusu, pa napravite pire. Ostavite da se malo prohladi, pa uzimajte po kašiku, rastanjite na ruku, stavite po jednu ćufticu i obložite je krompir pireom. Svaku kuglicu uvaljajte u brašno, pa u umućeno jaje s belancetom i na kraju u prezle.
Pržite u dubljoj masnoći ili u fritezi.
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu