Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čokoladne jelkice na novogodišnjoj trpezi

Deca će uživati u pripremi, ukrašavanju, ali i u degustaciji ovih neobičnih jelkica!

 Izvor: Foto: Camera Press

Jedna od najzabavnijih zajedničkih aktivnosti roditelja i dece jeste kuvanje, a praznici su idealno vreme za timsko pravljenje kolača. Pozovite svoje mališane i napravite od kuhinje pravo igralište!

Za pripremu čokoladnijh jelkica potrebno je:

  • 375 g putera,
  • 150 g šećera,
  • 350 g brašna za kolače,
  • 50 g kakaa,
  • 110 g kukuruznog brašna,
  • kraljevska glazura,
  • šarene kuglice za dekoraciju.

Kraljevska glazura:

Umutite belance, 7ml limunovog soka i 150 grama šećera u prahu. Postepeno dodajte 100 do 150 grama šećera i mešajte masu dok ne postane glatka i sjajna, a zatim, po želji, dodajte boju za kolače. Prekrijte folijom i ostavite da se ohladi.

Pogledajte u galeriji kako se, korak po korak, pripremaju ovi dekorativni kolačići...

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Vesti

Porodica