Potrebno je:

Za kolač:

450g oštrog brašna

15ml praška za pecivo

2g soli

120g putera

160g šećera

2 jajeta

5ml ekstrakta vanile

90ml mleka

Glazura:

125g seckanog badema

80g šećera

60g putera

15ml mleka ili pavlake

15g brašna

50g ljuspica badema

Fil:

3 belanca

Malo soli

2ml ekstrakta badema

300ml gotovog pudinga

Zagrejati rernu na 190 °C i podmazati okrugli kalup za tortu.

Priprema:

Kolač:

Spojte brašno, so i prašak za pecivo. Umutite zajedno puter i šećer dok masa ne postane penasta. Dodajte jedno po jedno jaje i posle svakog dobro umutite smesu. Dodajte ekstrakt vanile. Dodajte mešavinu brašna u tu sa jajima i puterom, postepeno, sipajući mleko. Mešajte dok se ne sjedini, a kašikom rasporedite testo u pleh.

Glazura:

Propržite ljuspice badema, šećer, puter i mleko na niskoj temperature dok se šećer ne rastopi. Pospite brašno po testu u plehu i pritisnite nežno poleđinom kašike. Sipajte pripremljenu, vruću mešavinu  po njemu i rasporedite tako da bude jednaka svuda. Pospite seckane bademe po vrhu i pecite 25 minuta. Ostavite da se ohladi 10 min u kalupu, a onda izvadite kolač. 

Fil:

Mutite belanca dok ne postanu penasta, dodajte soli, a zatim nastavite da mutate dok ne dobijete masu kao za puslice. Pomešajte belanca sa ekstraktom badema i pudingom, a zatim prekrijte folijom i stavite u frižider da se ohladi. 

Prepolovite pečen kolač na pola tako da dobijete 2 kore. Na prvu koru namažite fil i prekrite drugom korom. Ohladite pre služenja.