Potrebno je:
800 g zelenih špargli
80 g prošarane dimljene slanine
6 kašika ulja
2-3 kašike pikantnog začina od suvog povrća
400 g krompira
4 teleća medaljona (po 100-120 g)
so, biber
Priprema
Špargle operite i oljuštite im donju trećinu. Odsecite drvenaste krajeve i isecite ih na komade dužine 5 cm.
Krompir oljuštite, operite i isecite na štapiće.
Slaninu isecite na kockice i propržite u teflonskom tiganju na 2 kašike ulja. Dodajte špargle, poklopite i dinstajte oko 15 minuta uz povremeno mešanje. Začinite biberom i solju i izvadite ih iz tiganja. U tiganj dodajte još kašiku ulja i krompir, začinite pikantnim začinom (ili običnim začinom i mlevenom paprikom) i pržite uz povremeno mešanje oko 15 minuta.
Za to vreme meso prosušite papirom ili kuhinjskom krpom. U gril tiganju pržite medaljone sa svake strane 3-4 minuta. Začinite ih nakon prženja solju i sveže mlevenim biberom. Poslužite sa šparglama i krompirom.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna