Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Punjeni plavi patlidžan

Neobični "čamčići" su veoma ukusni i dekorativni, a ne zahtevaju neko veliko umeće. Probajte!

  Izvor: Foto: Thinkstock

Potrebno je:

4 manja plava patlidžana

300 g junećeg mlevenog mesa

4 manja paradajza

1 glavica crnog luka

4 čena belog luka

200g kačkavalja

biber, so

Priprema

Plavi patlidžan iseći uzduž na pola i ispeći u rerni (oko 20 minuta). Izdubiti sredinu. Iseckati crni luk i propržiti ga na ulju. Dodati mleveno meso i sredinu patlidžana iseckanu na kockice. Dodati začine po ukusu, promešati i još malo propržiti. Ovom masom napuniti patlidžane, a odozgo staviti na kriške isečen paradajiz. Na kraju, preko patlidžana staviti sir isečen na kriške. Peći u rerni oko 15 minuta, a pre služenja ukrasiti svežim bosiljkom.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica